nieuwspagina

Stads goud; € 5000,0 gewonnen voor aanpassing buitenterrein

maandag 3 april 2017 om 10:22 uur
Op 2 april 2017 heeft de Werkgroep Buitenterrein Buurtcentrum van het Elisabeth Strouven Fonds een subsidiebedrag mogen ontvangen van 5000,-. Door het ESF was een subsidie-ronde uitgeschreven onder de naam 'Stadsgoud'. De werkgroep heeft een plan ingediend om het verlaten en onderkomen schoolplein te veranderen in een groene, gezonde ontmoetingsplek voor jong en oud. Speelelementen voor de jeugd, een amfitheatertje, moestuinen, zitplekken; kortom een echte ontmoetingsplek. voor een eerste indruk: zie de schets.
Nu de eerste subsidie toegezegd is gaat de werkgroep natuurlijk door om de realisatie voor te bereiden. Het ligt in de bedoeling de buurtbewoners en alle relevante partijen op korte termijn te informeren over de plannen. De vraag naar samenwerking en participatie zal dan een belangrijke vraag worden.
Wordt vervolgd.

Strijktrio Vivace

zaterdag 4 maart 2017 om 14:33 uur

Welkom aan onze nieuwe gebruikers: strijktrio Vivace

lunchen met elkaar

dinsdag 20 december 2016 om 22:16 uur
Een vaste activiteit in ons Buurtcentrum: Lunchen met elkaar; Elke 4e donderdag van de maand: 12.00 u tot 14.00 u. Vrijwilligers bieden u een lunch aan voor 4,50, bestaande uit een kop soep, een broodje, koffie en thee. na de lunch is er nog gelegenheid om een praatje te maken , een boek te lenen of een spelletje te spelen

op zoek naar een geschikte ruimte?

maandag 3 oktober 2016 om 20:44 uur

Op zoek naar een ruimte voor uw vereniging, koor, club, straat-vereniging om te vergaderen, een feestje te vieren of een andere activiteit te doen, kom dan eens kijken bij het Buurtcentrum St. Pieter!

Het Buurtcentrum wordt momenteel gebruikt voor allerlei activiteiten zoals harmonie, yoga, tango, (verenigings/verjaardags-) feesten, workshops, presentaties, afstudeerborrels, koren.

We rekenen een reële huurprijs. En het buurtcentrum is van alle gemakken voorzien: een goed geoutilleerde, standaard keuken, gratis wifi, SmartTV, internet, servies en glaswerk en een (beperkt) aantal parkeerplaatsen .

U heeft de vrijheid om drank en spijzen zelf te regelen, maar kunt ook gebruik maken van de ondersteuning van het Buurtcentrum.

Openings- en sluitingstijden worden in onderling overleg afgesproken.

Voor meer informatie over het beschikbaar zijn van de ruimte en de kosten, d website , rubriek bezetting, Voor het maken van afspraken voor een bezichtiging en het bespreken van de mogelijkheden, neem contact op met de beheerder, de heer Van Die (wvandie@gmail.com).

Adres: Pastoor Kribsweg 14 a, 6212 BT, Maastricht

Aantal ruimten: 1 zaal; buitenruimte

Aantal personen: max 150

Wethouder van Grootheest op bezoek

woensdag 28 september 2016 om 16:18 uur

Op 15 september 2016 bracht wethouder Gerdo van Grootheest een bezoek aan het Buurtcentrum. Hij was enthousiast over de gang van zaken binnen het Buurtcentrum. Er vond een spontaan onderhoud plaats met de groep ' Koken voor elkaar' .