nieuwspagina

Kwiekfit in het Buurtcentrum

zondag 19 november 2017 om 21:35 uur

NIEUW!!! Workshops ´Ff wat anders´

Wil jij ook eens een keer net wat anders doen dan je gewend bent en misschien altijd wel eens hebt willen doen? Muziek maken, zingen, dansen, schilderen enz. Maar niet meteen een hele cursus? Dan is dit je kans.

KwiekFit organiseert nu een keer per maand laagdrempelige culturele workshops op allerlei creatieve gebieden. Heb je zelf een wens of een idee voor een workshop, schroom niet en neem contact op om je voorstel te bespreken.

De workshops zijn laagdrempelig, iedereen kan meedoen. Deelnemers kunnen zich vooraf opgeven, dan ben je verzekerd van je deelname, maar spontaan binnenlopen kan ook. Wil je meedoen aan deze workshop, dan wordt er een bescheiden bijdrage in de kosten gevraagd van 5 euro, inclusief koffie of thee.

Aanmelden en info

Door middel van betaling van 5 E op rekeningnr: NL82SNSB0937183970
Zie ook
www.kwiekfit.nl én/of stuur een mail naar Karin Dols Kwiekfit@gmail.com
Meer info ?
Bel 06 16405653

Workshop Stem & Zang

Donderdag 30 november 15.00-17.00 uur

Buurthuis St Pieter

´If you have a voice, then nothing can stop you from singing your heart out`!


Deze workshop wordt gegeven door Martha Mulder.
Het is een ontdekkingstocht naar je eigen stem en je eigen klank. Al spelend, improviserend en experimenterend gaan we op pad. Voelen hoe klanken in je lichaam kunnen resoneren, je in beweging kunnen zetten, hoe je contact kunt maken met jezelf en met anderen via je stem.
Je leert je emoties te uiten in klank: gek durven doen, anders doen dan “gewoon”, je laten ontroeren…

Kosten: 5E inclusief koffie of thee

´Music for everyone´ !

Donderdag 21 december 15.00-17.00u

Buurthuis St Pieter

Laagdrempelige muziekworkshop voor iedereen die eens met anderen én op een andere manier muziek wil maken. Je hebt geen instrumentenkennis nodig om mee te kunnen doen. Je leert de ritmische basis om samen muziek te maken. Deze workshop is geschikt voor alle niveau´s en wordt geleid door Patrick Schappert www.schappert-music.com
Kosten: 5E inclusief koffie of thee.

groetjes, Karin Dols

Nieuw: Boeken lenen of brengen in het Buurtcentrum

vrijdag 20 oktober 2017 om 21:38 uur

In het Buurtcentrum Sin Pieter gaat van alles gebeuren.

Bijvoorbeeld:

In het buurtcentrum kunt u iedere donderdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur gratis boeken komen lenen. U mag ook boeken komen afgeven die anderen weer kunnen lenen. Helemaal gratis, u hoeft niet in te schrijven!! Trek in een kop koffie dan? dat kan dan meteen ook.

Zien wij u ook?

Taalcafé in het buurtcentrum

dinsdag 17 oktober 2017 om 14:52 uur

Het eerste taal café was een succes. Ongeveer 30 personen, vrijwilligers en vluchtelingen/anderstaligen waren op 12 oktober aanwezig in het buurtcentrum, onder leiding van Humanitas.

Op de donderdag van de tweede en vierde week in de maand is het taal café in het buurtcentrum en iedereen kan ernaar toe komen!! Zeg het voort!!!

elke donderdag Buurtcentrum open: Kloppend hart

dinsdag 12 september 2017 om 14:37 uur

Iedere donderdag open huis in het buurtcentrum van sint Pieter, het kloppend hart van de wijk

Om 10.00 uur staat de koffie klaar voor alle binnen lopende gasten, elke donderdag is er wel een of meerdere activiteiten, zoals

lunchen met elkaar, Koken voor elkaar, taal café. Daarnaast is onze gratis bibliotheek geopend van 10.00-17.00 uur en kan iedereen aansluiten om te kaarten, dammen, schaken etc. .

Voor "koken voor elkaar' en 'lunchen met elkaar' moet wel van te voren worden opgegeven.

(Koken voor elkaar: ietje Baaten (043 325 3970) of Herma Koene (043-3219458) of per mail : miekebessemsvangrinsven1@gmail.com. Koken voor elkaar is elke 3e donderdag van de maand.

Lunchen met elkaar is elke tweede donderdag van de maand. meer info via Annewies Majoor (043 321 7507 of per mail (majoor_berger@hotmail.com.

Het Taalcafé is elke tweede en vierde donderdag van de maand van 15.00u tot 17.00 u.

(inlichtingen bij Marianne Bruijnzeels (06 17577432) of Fernanne van der Meer (06 8180 1319)

De deur staat open en iedereen is van harte welkom!
Maar we zoeken nog altijd

· een coördinator die samen met het bestuur en een werkgroep, het kloppend hart stimuleert, passend bij de hartslag van de wijk

· gastheren en –vrouwen die op donderdag een paar uurtjes het leuk vinden iets voor onze wijk te betekenen

Geef je op bij Rob Beaumont r.beaumont53@gmail.com of bij Annemarie van Wijmen amvanwijmen@planet.nl

Of ......loop op donderdag eens binnen, Pastoor Kribsweg 14 A, de koffie staat klaar!

Zie hier een gezellige activiteit:

Aandacht voor het gebruik van ruimten van het Buurtcentrum

zaterdag 24 juni 2017 om 19:33 uur

Beste Gebruikers van het Buurtcentrum, Sint Pieter

Steeds meer worden wij , als beheerder van het Buurtcentrum, geconfronteerd met zaken die zowel voor ons , als voor gebruikers niet wenselijk zijn. Herhaaldelijk missen we kop- en schoteltjes, glazen, WC-papier rollen, vuilnis die achteloos buiten wordt gezet, de ruimte worden niet netjes achtergelaten, etc. Ook is heel recent de vloer nogal beschadigd door transport van iets zwaars? Natuurlijk treffen wij geen briefjes aan van dat mensen spullen hebben meegenomen, en uiteraard kunnen wij en willen wij geen schuldigen aanwijzen. Alleen willen wij alle vaste gebruikers (en zeker de incidentele gebruikers) met nadruk verzoeken zorgvuldig om te gaan met de inventaris van het Buurtcentrum.

Het spreekt van zelf dat wij bij het aangaan van een verhuurovereenkomst voor een eenmalige activiteit ook deze zaken zeker ook bespreken met de huurders.

Ook willen wij de vaste huurders, die in het bezit zijn van een sleutel, erop wijzen, dat het niet de bedoeling is dat zij te pas en te onpas de ruimte binnen lopen, buiten de voor u gereserveerde uren. Mocht u toch om welke moverende reden dan ook buiten de toegewezen tijd in het Buurtcentrum willen zijn, neem dan van te voren contact op met onze beheerder, de heer Ton Jeukens (06 37393717 of a.jeukens@ziggo.nl).

Als u suggesties heeft voor verbeteringen of aanpassingen, laat dat zeker weten aan onze beheerder.

Tot slot, in overleg met een werkgroep en de gemeente zijn we plannen aan het maken voor de herinrichting van de oude speelplaats. Deze ruimte kan nu, in nadrukkelijk overleg met de beheerder, voor bepaalde activiteiten worden gebruikt, maar zeker niet als parkeerplaats. Graag hiermee rekening houden.